Projects per year
Personal profile
Expertise related to UN Sustainable Development Goals
In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):
Fingerprint
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Collaborations and top research areas from the last five years
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CACAO: Desarrollo de ingredientes bioactivos a partir de subproductos de cacao como nuevo modelo de bioeconomía para el sector agroalimentario del cacao
Ramos Escudero, D. F., Cancino Chávez, K., Casimiro-Gonzales, S. & Nakandakare Aparicio, R. A.
1/01/21 → 18/12/23
Project: Research
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SINAMI: Optimización del proceso de extracción de aceite de sinami (Oenocarpus mapora H. Karst), con la finalidad de evaluar la calidad del aceite y su estabilidad para su uso cosmético y nutracéutico
Munoz Jauregui, A. M., Ramos Escudero, D. F., Best Cuba, I. K., Olivera Montenegro, L., Aguilar Mendoza, L. A. & Escobedo, L. A.
26/12/18 → 26/11/21
Project: Research
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AGUAJECAMU: Modelo de investigación para la producción de alimentos funcionales que previenen enfermedades neurológicas y neurodegenerativas: Aguaje y Camu Camu
Aguilar Mendoza, L. A., Munoz Jauregui, A. M., Ramos Escudero, D. F., Best Cuba, I. K. & Olivera Montenegro, L.
Fondecyt (Concytec) - Banco Mundial
26/12/18 → 26/11/21
Project: Research
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OSMOCITRIC: Osmodeshidratación de cáscara de naranja tangelo (Citrus reticulata x citrus paradisí) como alimento saludable
Ramos Escudero, D. F., Botta Arias, V. L. & Villalobos Azañero, R. I.
1/10/18 → 1/11/21
Project: Research
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Proyecto E044-2018-BM Mejoramiento de la infraestructura para la investigación
Best Cuba, I. K., Alvarado Yarasca, . T., Cisneros Zevallos, F. H., Ramos Escudero, D. F., Munoz Jauregui, A. M. & Aguilar Mendoza, L. A.
1/10/18 → 31/12/21
Project: Research
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Bioactive compounds in potato peels, extraction methods, and their applications in the food industry: a review
Jimenez-Champi, D., Romero-Orejon, F. L., Moran-Reyes, A., Muñoz, A. M. & Ramos-Escudero, F., 2023, In: CYTA - Journal of Food. 21, 1, p. 418-432 15 p.Research output: Contribution to journal › Review article › peer-review
Open Access2 Scopus citations -
Development and Functionality of Sinami (Oenocarpus mapora) Seed Powder as a Biobased Ingredient for the Production of Cosmetic Products
Romero-Orejon, F. L., Huaman, J., Lozada, P., Ramos-Escudero, F. & Muñoz, A. M., Jun 2023, In: Cosmetics. 10, 3, 90.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
Open Access1 Scopus citations -
NUTRITIONAL AND ANTIOXIDANT PROFILE OF THE PHYSALIS FRUIT GROWN IN THREE ANDEAN REGIONS OF PERU
Obregón-La Rosa, A. J., Contreras-López, E., Juárez, E. F., Barrón, Ú. G., Muñoz, A. M. & Ramos-Escudero, F., 2023, In: Roczniki Panstwowego Zakladu Higieny. 74, 1, p. 49-57 9 p.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
Open Access -
Optimizing vacuum drying process of polyphenols, flavanols and DPPH radical scavenging assay in pod husk and bean shell cocoa
Ramos-Escudero, F., Casimiro-Gonzales, S., Cádiz-Gurrea, M. D. L. L., Cancino Chávez, K., Basilio-Atencio, J., Ordoñez, E. S., Muñoz, A. M. & Segura-Carretero, A., Dec 2023, In: Scientific Reports. 13, 1, 13900.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
Open Access -
Physicochemical and Rheological Characteristics of Commercial and Monovarietal Wheat Flours from Peru
Best, I., Portugal, A., Casimiro-Gonzales, S., Aguilar, L., Ramos-Escudero, F., Honorio, Z., Rojas-Villa, N., Benavente, C. & Muñoz, A. M., May 2023, In: Foods. 12, 9, 1789.Research output: Contribution to journal › Article › peer-review
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